Νέα

Η Ξάνθη υποδέχεται με υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα

Η στήριξη στα ιδεώδη της Ολυμπιακής ιδέας φαντάζει πιο επιτακτική από ποτέ. Η ειρήνη, η διατήρησή της καθώς κ η αλληλεγγύη αντηχούν σ’ όλη την οικουμένη.

Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λαμπρότητα το ιερό σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων, την Ολυμπιακή Φλόγα. Η τελετή θα λάβει χώρα στην Πλατεία Δημοκρατίας, σε μια εκδήλωση που αποτελεί τον προπομπό της μεγάλης γιορτής των ΧΧΧΙII Ολυμπιακών Αγώνων  “PARIS 2024”

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα καταφτάσει στην Πλατεία Δημοκρατίας, όπου θα τελεστεί η τελετή αφής βωμού από λαμπαδηδρόμο. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων “PARIS 2024”. Θα ακουστεί ο Ολυμπιακός ύμνος, ο Εθνικός Ύμνος της Γαλλίας και ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας, ενώ παράλληλα θα υψωθούν οι αντίστοιχες σημαίες.

Αφού ακολουθήσουν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο Ξάνθης, εκπρόσωπο της Οργανωτικής Επιτροπής “PARIS 2024” και εκπρόσωπο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων, θα λάβει χώρα σύντομο πολιτιστικό πρόγραμμα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της προς την Κομοτηνή, διασχίζοντας τις οδούς Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Σοφίας, με τερματισμό στη γέφυρα του Κοσύνθου.    ΔΤ Δήμου Ξάνθης

home